01 joulukuuta 2013

GINGERBREAD MEN






Joulukuun ensimmäinen päivä, eikä yhtään tunnu siltä. Yritin tässä luoda lisää joulutunnelmaa hakemalla joulukoristeita kaapista ja vaihtamalla jouluverhot, mutta se ei oikein riittäny. Lisäksi, yritän tehä tänne blogin puolelle vähän jouluaiheisia postauksia, koska luulen että mulla ei riitä aika eikä ideat joulukalenteriin.
Leivottiin pikkuveljen kanssa äskön pipareita eilen tehdystä taikinasta, ja täytyy myöntää, että tuli hyviä, vaikka uudella ohjeella tienkin ja vielä ilman kananmunaa! Piparit on mukavat rapsakoita ja pysyy hyvin kasassaki, eikä ollu vaikia leipoa. Tähän voisin kirjoittaa sen ohjeen, kokeilkaa toki teki :) !

Ohjeesta tuli n. 4 pellillistä pipareita.

Tarvitset:
x 1,5 dl siirappia
x 2 dl sokeria
x 250 g margariinia
x n. 4 rkl piparkakkumaustetta
x 6 rkl vettä
x 2 tl soodaa
x n. 8 dl jauhoja

Laita kattilaan siirappi, sokeri, margariini, piparkakkumausteet ja vesi. Anna olla lämpimällä levyllä niin kauan, että margariini ja sokeri on sulanut ja sekoittunut muihin aineksiin. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita sooda vehnäjauhoihin. Lisää kädenlämpöiseen sokerimargariiniseokseen jauhot. Laita taikinan päälle kelmua ja nosta jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä voit leipoa aivan ihanan makusia pipareita

Mitäs te teette ihanan joulutunnelman aikaan saamiseksi :-)?

1 kommentti:

  1. Täälä ois sulle haaste :) http://soffulovenippon.blogspot.fi/2013/12/11-faktaa-22-vastausta.html

    VastaaPoista