08 elokuuta 2013

7.

Fifth Harmony - Miss Movin' On

Älä tee niinkuin minä teen, tee niinkuin minä sanon. Tällainen fakthätsit - tunne tuli eilen, kun tein tuota vihkon kantta illalla kymmenen jälkeen illalla. Muuten kyllä kaikki meni kuin Strömsössä, mutta sitten tuli tämä viimeinen, eli päällystysosuus. Älä hyppää ennen kuin oja tulee, älä nuolaise ennen kuin tipahtaa. 
Tietenkin jouduin repimään tuon kontaktimuovin pois vihkosta, kun olin melkein puolessavälissä menossa. Yes I know, ei mikään järkevin ratkaisu. Ehkä. Vanhan sanonnan mukaan viisas oppii virheistään, tosi viisas toisten virheistä - ylimielinen ei opi mistään eikä millään. Viisaampana aloitin päällystämisen uudestaan, uudella muovilla. Huoh, päällystäminen ei oo oikein mun juttu.

 Tässä on siis tarvikkeet, mitä tähän übervaikiaan vihkonkannen tuunaukseen tarvitsee.
Elikkäs sakset, kontaktimuovia, vihko, vanhoja ja luettuja lehtiä, liimaa.



 1. Leikkaa lehdestä suht. pieniä kuvia, jotka haluat kanteen. Ite valitsin tähän enimmäkseen kosmetiikkaa. Jos haluaa, niin voi myös vähän katsoa  samansävysiä kuvia, niinkuin minä yritin tehdä.
 2. Asettele kuvat vihkon kanteen suunnilleen sinne minne haluat niiden lopulta päätyvän. Toki tähänkin on olemassa monia eri tekniikoita ja tapoja, ja tämä on niistä vain yksi. Tämä on kuitenkin minulle helpoin tapa tehdä tämä.
 3. Ota päällimmäiset ja pienimmät kuvat pois, ja jätä isoimmat ja alimmat kuvat paikalleen. Ite laitoin siis isoimmat kuvat alle, mutta tässäkin voi tehä ihan niinkuin ite haluaa.
 4. Laita kuvien taakse vain ihan vähän liimaa, jotta ne pysyvät suunnilleen paikoillaan ja päällystäminen on näin myös helpompaa. Tämä siksi, että koska lehtien paperi on aika ohutta, ja liima meinaa vetää kuvia ruttuun.
 5. Leikkaa kontaktimuovista vihkoa isompi palanen. Muista varata pari kontaktimuovin ruutua joka sivulle. Ja huomioi se, että muovia tarvitsee vihkon etukanteen ja takakanteen.












6. Päällystä vihko kontaktimuovilla, viivotinta apuna käyttäen. Taita reunoilta muovi sisäkanteen. Uskon että jokainen teistä osaa päällystää vihkoja paremmin kuin minä, siksi en ala selittämään päällystämistä tämän tarkemmin :D
Sattuneen takia jouduin etsimään uusia kuvia tähän kanteen, joten... xd
Mutta enivei, mitäs tykkäsitte? Aijotteko tehdä saman esim. kouluvihoille? Jos teette itsekin tällaisen/tällaisia, niin linkatkaa toki kuvia, olis kiva nähdä muittenkin versioita :--)

PS. En pääse postailemaan ennen maanantaita, joten siihen asti valitettavasti joudutte oottelemaan. PAITSI jos keksin jotain kivaa postausta huomisaamulle :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti